Cedeviti utješna nagrada!

2011-04-17 22:21

Košarkaši Cedevite ipak su se pobjedom oprostili od natjecanja u Eurokupu ove sezone. Nakon što su u polufinalu Final Foura izgubili od Uniksa, u borbi za treće mjesto oni su, nošeni bučnom podrškom oko 400 svojih navijača, nadvisili domaći Benetton u utakmici koju ćemo pamtiti jedino po toj činjenici što je naš klub pobijedio...

Cedevita je treća momčad drugog najjačeg europskog klupskog natjecanja! To je ono najvažnije. Čak važnije i od činjenice da je utakmica bila vrlo niske kvalitete te da je na momente izgledala poput nekog napucavanja na uličnom haklu.

Aleksandar Petrović je na parket poslao petorku DraperWrightVukušić,Rudež i Baždarić, no već od prvih napada vidjelo se kako ovo neće biti pretjerano kvalitetna utakmica. I jedni i drugi su brzo završavali svoje napade, gubili jako puno lopti i promašivali golemi broj šuteva, kao da su u utakmicu ušli nekako nonšalantno, očito nesvjesni da igraju za treće mjesto Eurokupa.

S očajnim šutom iz igre u prvoj četvrtini (2/16) Cedevita je postigla svega šest koševa, a primila 12, no u drugom periodu momčad iz Sutinskih vrela ipak se malo trgnula. Tada su i domaći košarkaši počeli sve više promašivati, a premda je zbog tri osobne pogreške iz igre morao izaći Vukušić, Cedevita je koševima Drapera, Trohe i Edwardsa napravila seriju 7:0 i povela 15:14, po prvi put nakon početnih 3:0.

Mladi bek Cazzolato ušao je u igru posljednje tri i pol minute prvog poluvremena i s pet koševa pripomogao svojoj momčadi da na odmor ode s prednošću 23:21. Posljednji koš, međutim, postigao je Rudež. Zajednički šut Benettona i Cedevite poslije prvih 20 minuta bio je katastrofalnih 17/68, pa i ne čudi što su postignuta čak 52 skoka (Benetton 30, Cedevita 22).

U trećoj četvrtini Cedevita je nakon nekoliko prokockanih napada Drapera i Wrighta na prve koševe iz igre čekala do sedme minute kada je napokon Edwards pogodio i smanjio na 32:27. Prethodno su Nicević i Smith odveli Benetton na 28:21, no tricama Trohe i Rudeža u posljednjoj minuti Cedevita je u zadnju četvrtinu ušla s minimalnom prednošću 37:36.

Nesportska pogreška Trohe donijela je Benettonu pet koševa prednosti, no na krilima trica Wrighta i Drapera naš predstavnik je preokrenuo na 46:44. Činilo se kako će Cedevita tu prelomiti utakmicu u svoju korist, no onda i domaćini uzvraćaju sa šest uzastopnih koševa.

Tri minute prije kraja Vukušić je pogodio tricu za smanjenje na minus jedan, a nakon što je Benetton prokockao dva napada, Edwards je s dva precizna slobodna bacanja vratio svoju momčad u minimalno vodstvo (51:50). Igralo se tada koš za koš, a ulaskom u posljednjih 60 sekundi igre na semaforu je svijetlilo 54:53 za domaće.

To se ubrzo promijenilo kada je Draper realizirao oba slobodna bacanja, a na suprotnoj strani rutiner Bulleri bacio loptu "u bunar". Koš odluke postigao je Wright 14 sekundi prije kraja kada je pogodio svoju drugu tricu večeri iz sedam pokušaja.

Tragičar od prije nekoliko sekundi, Bulleri, iskupio se pogodivši tricu za minus jedan, potrošivši samo tri sekunde. Draper je potom razočarao i promašio oba bacanja, no Edwards je uhvatio skok u napadu i iznudio faul, nakon čega je pogodio jedno bacanje i postavio konačnih 59:57.

U posljednjem napadu Marković je promašio za pobjedu Benettona, a odbijenu loptu uhvatio je Motiejunas, no i on je promašio pa je Cedevitino slavlje moglo početi!